Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Prawie jak budyń na mleku, ale zdecydowanie zdrowszy i przede wszystkim doskonały dla alergików. Dzisiaj z dodatkiem ciemnego kakao, na które na szczęście nasz alergik nie ma uczulenia. Budyń taki jest świetny na drugie śniadanie lub podwieczorek, lub po prostu jak nasze dzieci (albo nas) najdzie ochota na coś słodkiego.


2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 łyżka kakao
przegotowana woda
suszone daktyle lub miód (do posłodzenia)



Kaszę jaglaną ugotowaną na sypko wymieszać z kakao i daktylami bądź miodem, dodać trochę wody i zmiksować (zblendować) na gładką masę. Można dolać więcej wody, wtedy budyń będzie rzadszy. 




Jak widać bardzo smakuje łakomczuchowi


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger