Sorbet bananowo - czekoladowy

Nasza miłość do sorbetów nie mija. Dzisiaj nowy smak - banan i czekolada. Ja użyłam dobrego, ciemnego kakao, aby sorbet nadawał się dla naszego alergika. Przy większej ilości kakao należy sorbet dosłodzić, chociaż jeśli ktoś lubi gorzkie to będzie w sam raz. Bardzo polecam na upalne dni!


1 duży banan
2 łyżki dobrego kakao
1 łyżka miodu z mniszka
1 łyżka cukru (opcjonalnie)
0,5 szklanki wody


Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Spróbować i ewentualnie dosłodzić cukrem lub miodem. Wlać do pojemniczków na lody. Umieścić w zamrażalce na kilka godzin (jeśli robimy w jednym pojemniku należy co pół godziny mieszać sorbet, będzie potem bardziej puszysty). Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger