Jajka w majonezie

Tradycyjne jajka w majonezie, świetna przekąska, najbardziej popularna w okresie Świąt Wielkanocnych. Ale nie tylko. My lubimy przygotowywać takie jajka jako przystawkę w czasie rodzinnych spotkań lub - po prostu - bez okazji. Taka klasyka, która nigdy się nie znudzi. 


jajka
majonez
szczypiorek
papryka łagodna (świeża lub w proszku)
sałata (do dekoracji)



Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Na talerzu ułożyć sałatę, na niej położyć jajka żółtkami do góry. Na każde jajko położyć odrobinę majonezu (najlepiej za pomocy szprycy z ozdobną końcówką, będzie ładniej wyglądać).


Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem i posypać papryką (jeśli mamy świeżą to pokroić w kostkę i ułożyć na majonezie).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger