Jajka faszerowane sardynkami

Pyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym pomysłem na farsz, a dodatek rzeżuchy dodaje ciekawego smaczku. To danie bardzo przypadło do gustu najmłodszemu, ale starsi też nie pogardzili. Polecamy bardzo!


5 jajek
puszka sardynek w oleju
1 czerwona cebula
1 łyżka majonezu
sól
pieprz



Jajka ugotować, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić na połówki.


Cebulę pokroić w kostkę. Sardynki osączyć z oleju, rozetrzeć z żółtkiem i majonezem i dodać 2/3 pokrojonej cebuli (resztę pozostawić do dekoracji). Doprawić solą i pieprzem. Gotową masą faszerować jajka.

Wierzch jajek posypać pozostałą cebulą i świeżą rzeżuchą. Podawać zaraz po przyrządzeniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger