Piątkowe Inspiracje - Pasta śniadaniowa z twarogiem i rzodkiewką

Nasz pomysł na śniadanie - pyszna pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką, serem białym i śmietaną. W przepisie celowo nie podaję proporcji, ja wykorzystałam kawałek twarogu pozostały z produkcji pierogów ruskich, późny szczypiorek i późne rzodkiewki. Wyszło wiosenne śniadanie jesienną porą. 

kawałek twarogu
szczypiorek
kilka rzodkiewek
sól
pieprz
kilka łyżek śmietany


Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w paski, twaróg rozkruszyć i wszystko razem wymieszać. Dodać kilka łyżek śmietany, doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym lub ciemnym pieczywem




8 komentarzy:

  1. Uwielbiam twarożek z rzodkiewką :) Kojarzy mi się z wiosną, za którą już tęsknię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi też się z wiosną kojarzy i też nie mogę się jej już doczekać...

      Usuń
  2. Póki jeszcze są rzodkiewki, warto korzystać!

    OdpowiedzUsuń
  3. Często robię sobie taki twarożek - uwielbiam go, jest przepyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i zrobiony samemu też zdrowy, nie to co jakiś gotowiec :)

      Usuń
  4. Zdecydowanie moje ulubione śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger