Pasta kanapkowa z awokado

Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu pasta kanapkowa z awokado, jajek i szczypiorku. Z małej ilości składników, ale niesamowicie smaczna. Od czasu do czasu pozwalamy sobie na takie śniadanko, samo awokado nam nie leży, ale z dodatkami jak najbardziej. Polecam!

1 awokado
2 jajka
szczypiorek
pieprz
sól

Awokado obrać, wydrążyć, rozgnieść widelcem.

Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać do awokado. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku.




6 komentarzy:

  1. Mmmm, nigdy nie dodawałam awokado do pasty kanapkowej, a to połączenie brzmi dobrze!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z awokado robi się takie fajne masełko, musi być tylko dojrzale, nie przejrzałe, ani nie twarde. I to świetna baza do różnych past, można dać ogórka, rzodkiewkę, paprykę, cokolwiek na co się ma ochotę :)

      Usuń
  2. Też często robię identyczną pastę. Dodaję jeszcze do całości łyżkę gęstego jogurtu greckiego. Pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny przepis, uwielbiam awokado :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger