Syrop wzmacniający odporność

Syrop cebulowy robię głównie w sezonie jesiennym bo wiadomo, że wtedy wirusy panoszą się wszędzie. Ktoś ciągle kicha i prycha i nie wiadomo kiedy i nas dopadnie. Dlatego najlepiej zapobiegać i wzmacniać się na różne sposoby. Oprócz soku z czarnego bzu i miodu z mlecza regularnie podaję też dzieciom syrop cebulowy z dodatkiem czosnku i kilku łyżek miodu.

3 cebule
kilka ząbków czosnku
3 łyżki miodu (u nas spadziowy)


Cebule pokroić drobno, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z cebulą. Wszystko zalać płynnym miodem (można też zasypać cukrem). Odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Pić profilaktycznie po łyżce/łyżeczce dziennie, przy infekcji częściej.



Cebula+miód+czosnek=najlepsze połączenie. A jakie smaczne!

2 komentarze:

  1. Muszę zrobić, oby tylko synek zechciał pić!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest słodziutki więc jest duża szansa, ze mu posmakuje :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Wilczkowy Świat , Blogger